Vrachtwagenchauffer salaris

Ben je aan het overwegen om vrachtwagenchauffeur te worden?

Dan is het goed om te weten wat het salaris vrachtwagenchauffeur is. Het salaris vrachtwagenchauffeur is vaak wat lager dan andere beroepen in Nederland. Het beroep staat ook een beetje onderdruk. Het salaris vrachtwagenchauffeur ligt een beetje aan wat je vervoert en in welke schaal je wordt ingedeeld.

Het startsalaris van een vrachtwagenchauffeur ligt zo ongeveer op 1.700 euro bruto per maand. Het salaris vrachtwagenchauffeur wordt ook bepaald door de overuren die worden gemaakt, wat in deze sector, door het groeiende fileprobleem, steeds vaker een realiteit is natuurlijk.

Vrachtwagenchauffer salaris

Deze overuren worden namelijk tegen 130% uitbetaald.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je tijd voor tijd krijgt, dat hangt er helemaal van af wat voor afspraken je hebt gemaakt met je werkgever. Het salaris vrachtwagenchauffeur wordt door deze overuren uiteindelijk toch zeer aantrekkelijk.

De salarissen staan natuurlijk erg onder druk door de komst van werknemers van over de grens. Deze kunnen vaak voor veel minder geld aan de slag. Dit wordt veroorzaakt doordat deze mensen minder hoge lasten kennen in hun land van herkomst. In sommige gevallenwerken ze ook veel langer door voor hetzelfde geld.

Dat maakt het dat het op dit moment een lastig beroep is om met kwaliteit te blijven uitvoeren. Je kunt natuurlijk altijd overwegen om een transportbedrijf te beginnen.